2018 – Primul an în care se va organiza Ziua Globală a Reciclării

Ziua internațională a reciclării este creată de Biroul de Reciclare Internațională (BIR) și are ca scop o implicare comună a oamenilor din întreaga lume față de necesitatea conservării celor șase resurse primare: apă, aer, cărbune, petrol, gaze naturale și minerale. De asemenea, în această zi, oamenii sărbătoresc și  puterea celei de-a șaptea resursă – respectiv, produsele pe care le reciclăm în fiecare zi.

Misiunea organizației a fost prezentată recent în “Cel de-al șaptelea Manifest al Resurselor”. Washington DC ISRI este o asociație privată, non-profit, cu membri în aproape 4000 de locații din SUA și 41 de țări din întreaga lume și susținută prin  aproximativ 1300 de companii: “Acesta este primul an în care se va organiza Ziua Globală a Reciclării și știm că sprijinul ISRI va fi de neprețuit în distribuirea conceptului atât în Statele Unite, cât și în întreaga lume. Suntem mândri să susținem o organizație vizionară, una crucială pentru succesul industriei de reciclare “, a comentat Ranjit Baxi, președintele BIR.

Președintele ISRI, Robin Wiener, a adăugat: “Prin calitatea de membru în 41 de țări din întreaga lume, înțelegem pe deplin importanța acestui concept și modul în care putem îmbunătăți şi mai bine viața tuturor și de a le oferi un mediu durabil prin reciclare”. Ziua globală a reciclării va fi o zi concentrată pe acțiune care să vizeze o abordare globală în domeniul reciclării și invită liderii mondiali, întreprinderile internaționale, comunitățile și indivizii să facă șapte angajamente clare în abordarea lor în domeniul reciclării.

Sursă:https://waste-management-world.com/a/isri-backs-first-ever-global-recycling-day?utm_source=Waste%20Management%20World&utm_campaign=82ab4b857a-EMAIL_CAMPAIGN_2018_02_23&utm_medium=email&utm_term=0_ce30fc7bcc-82ab4b857a-111129361