Ce puteți și ce nu puteți recicla la birou

Din ce în ce mai multe companii au introdus sistemul de ,,colectare selectivă în birouri’’. O parte dintre ei au făcut și un scurt training angajaților despre cum să folosească eficient acest sistem. Însă, pentru cei care nu au primit informații , și nu cunosc regulile ajutătoare de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj, acest material le este adresat.

Poți recicla sacii de plastic? Trebuie să curăți recipientele? Dar prosoapele de hârtie?

Fiecare program major de reciclare –  colectează hârtie și carton curat, cutii metalice, căni de plastic și sticle. Dincolo de asta, lucrurile se complică. Dar se aplică câteva reguli generale. În primul rând, verificați cerințele locale și adresați-le întrebări managerilor de clădire sau colegilor atunci când aveți nelămuriri.

Nu reciclați: plicuri căptușite cu folie de plastic și bule de aer, hârtie cerată, șervețele folosite, batiste nazale, hârtie igienică sau prosoape de hârtie, Sticlă care nu este o sticlă sau borcan. Recipiente cu multă hrană sau lichid în ele – goliți-le și clătiți-le, fără prea mare rigurozitate, acestea fiind supuse unui proces de curățare la unitatea de reciclare.

 

Reciclați: Cutii de pizza: dacă nu sunt înmuiate excesiv în ulei sau deșeuri solide, acestea se pot recicla. Doar îndepărtați garnitura de ceară și puneți măsuța de plastic în coșul de plastic. Dacă aveți dubii, rupeți partea unsă și aruncați-o.

Pentru îmbrăcăminte și textile: căutați centrele de colectare.

Uleiul alimentar: îl puteți pune în recipiente, iar mai apoi puteți suna la un centru de colectare care preia un astfel de deșeu.

Baterii și electronice: duceți-le la un centru de donații sau la un magazin unde se face colectarea selectivă a bateriilor uzate. Dacă vă aruncați bateriile, cel puțin lipiți capetele pentru a reduce riscul de incendiu.

Aparate electrice: există destul de multe caravane care acceptă să primească aparatele electrocasnice scoase din uz. Ba, mai puteți primi și bonificații.

 

Sursa material: http://lifehacker.com/what-you-can-and-cant-recycle-1797603814