Viitorul incert al energiei care provine din deșeuri

În decursul anilor, s-a discutat din ce în ce mai mult în jurul noțiunii de ardere a deșeurilor municipale solide care pot produc energie. Cu toate acestea situația pare din ce în ce mai incertă, neclară și greu de clarificat.

Grupuri active de lobby din întreaga lume fac regulat campanii pentru o capacitate de încinerare suplimentară, invocând importanța reducerii deșeurilor în depozitele de deșeuri și găsirea de modalități de a transforma unele materiale reziduale în energie electrică sau termică. Am auzit, de asemenea, organizațiile de responsabilitate a producătorilor și grupurile  de proprietari de brand că energia din deșeuri face parte dintr-o soluție integrată pentru materialele care nu sunt în prezent reciclabile, sau care pot fi reciclate numai la un cost excesiv de gestionare.

În același timp, mulți avocați ai reciclării s-au opus mult timp procesului, menționând că sistemele de energie din deșeuri ard inevitabil material care ar putea fi recuperat de către sistemele de deviere. De asemenea, au luat notă de faptul că folosind materialul pentru cea mai inaltă și bună utilizare va fi mult mai ecologic și prietenos cu mediul, decât trimiterea acestuia la producția de energie.

O privire la dialogul curent în jurul energiei din deșeuri din Europa, unde strategia a fost dezvoltată mai mult decat probabil în orice altă parte a lumii, oferă perspective asupra modului în care dezbaterea poate evolua în următorii ani. Într-o lume în care economia de energie trece prin schimbări majore, conceptul de a utiliza deșeurile ca sursă de energie poate părea demodată/ depașită.

https://resource-recycling.com/recycling/2017/02/21/dispatches-europe-uncertain-future-waste-energy/