Harta celor mai toxice țări de pe Continente

Arabia Saudită și Kuweit au fost numite cele mai toxice națiuni conform unui nou raport publicat de experții în problemele mediului.

Eco experții au adunat date din 135 de țări, bazându-se pe cinci factori de mediu: consumul de energie pe cap de locuitor, emisiile de CO2 provenind din arderea combustibililor, nivelurile de poluare a aerului, decese ce pot fi atribuite poluării aerului și producerea de energie din surse regenerabile.

Potrivit datelor, Arabia Saudita este unul din cei mai mari producători de petrol din lume, dar, de asemenea, are unele dintre cele mai mici contribuții de energie din surse regenerabile din lume, în ciuda faptului că are condițile meteorologice ideale pentru a produce energia solară. Experții Eco spun că acest lucru sugerează un dispreț pentru mediu și sănătatea populației.
Între timp, China țintește să investească 292 miliarde £ în energie regenerabilă până în 2020, potrivit „The Guardian”. Acest lucru înseamnă că, în timp ce nivelurile de poluare ale țării rămân extrem de ridicate, se caută în mod activ o cale către un viitor mai verde și, prin urmare, va ocupa o poziție mai joasă în clasamentul de toxicitate.
Cea mai toxică țară europeană a fost Luxemburg, care suferă din cauza poluarii grele din țările vecine, inclusiv Germania și Belgia. Marea Britanie s-a clasat pe locul 81 pentru nivelul de toxicitate, în timp ce SUA s-a descurcat puțin mai rău, fiind pe locul 66.
Cele mai toxice 10 țări sunt: Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Oman, Turkmenistan, Libia, Kazahstan, Trinidad și Tobago.
Potrivit raportului, națiunile cele mai puțin toxice sunt în cea mai mare parte țările din Africa cum ar fi Kenya, Mozambic și Etiopia, unde lipsa industrializării a dus la aer mai puțin poluat – cu toate că studiul nu a luat în considerare poluarea apei, care este o reală problema în Africa.

Sursa: http://www.independent.co.uk/environment/this-map-shows-the-countries-with-the-most-toxic-environments-on-earth-a7588296.html