Industria reciclării plasticului în Europa

În următorii ani, se estimează că rata de recuperare a plasticului va crește considerabil la nivel european. Importanța și folosirea plasticului este bine-cunoscută în foarte multe sectoare.

 

Industria plasticului este un sector important în economia Europei. Produsele de plastic sunt omniprezente în viața noastră de zi cu zi. Plasticul este un material utilizat pe scară largă într-un număr extins de industrii, precum: automobile, electrice si electronice, clădiri și construcții, dar și în sectorul alimentar și cel al băuturilor. Din cauza proprietăților distinctive ale plasticului, precum și al aplicațiilor sale de inovare în creștere, tendința în producție pentru acest material va continua să crească în următorii ani.

 

S-a înregistrat o rată crescută de recuperare pentru industria europeană de plastic, de la criza din 2008, totodată fiind simțită și o creștere a cifrei de afaceri pentru industria de conversie.

 

Sectoarele de aplicare din plastic sunt relativ stabile cu sectorul de ambalare rămas cel mai mare, urmat de clădiri și construcții, echipamente auto, electrice și electronice.

 

SURSA: http://www.plasticsrecyclers.eu/plastic-recycling-industry-europe