Mediu în România

Sursa foto: http://pe-harta.ro/

Oraşele României produc în medie 3 milioane de tone de deşeuri solide pe an.

Industrializarea rapidă de după Al Doilea Război Mondial a cauzat pierderi de apă şi poluarea aerului în Prahova, o regiune de rafinare a petrolului. Naţiunea are 49 km de surse regenerabile de apă, cu aproximativ 59% utilizate pentru a sprijini agricultură şi 33% folosite în scopuri industriale. Oraşele României produc în medie 3 milioane de tone de deşeuri solide pe an.

 

Poluarea aerului este mai mare în orașele națiunii, unde industria produce niveluri periculoase de dioxid de sulf. În 1992, România a avut al 28-lea cel mai înalt nivel din lume a emisiilor de dioxid de carbon industriale, care au totalizat 122.1 milioane de tone metrice, un nivel pe cap de locuitor de 5,24 tone metrice. În 1996, totalul a scăzut la 119 milioane de tone metrice.

Deteriorarea solurilor națiunii de la eroziune și poluare a scăzut producția agricolă cu 50%, în unele zone. Ploaia acidă originară din Ungaria este o altă problemă a mediului. Câteva programe de conservare a apei au fost iniţiate la mijlocul anului 1980, dar legea privind protecția mediului din 1972 nu a fost aplicată cu strictețe.

 

Radioactivitatea de la site-ul nuclear de la Cernobîl, două inundații și două cutremure au contribuit, de asemenea, la problemele de mediu ale națiunii. Mai mult decât atât, din cauza exploatării intensive a pădurilor înainte, în timpul și imediat după al doilea război mondial a fost nevoie de un program de reîmpădurire care, între 1950 și 1964, a dus la replantarea 1,159,600 hectare (2,865,400 acri).

 

Din 2001, 4,6% din suprafața totală a terenurilor din România este protejată. Șaisprezece dintre speciile de mamifere din România, 11 dintre speciile sale de păsări și 34 de tipuri de plante sunt pe cale de dispariție.

Sursa info: http://www.nationsencyclopedia.com/Europe/Romania-ENVIRONMENT.html