Activități cu și pentru voi

Poveștile frumoase trebuie să aibă continuitate. Acest aforism ne-a motivat să ne continuăm cu determinare proiectele.

Proiectul înVerde a plecat de la problematica unui context național, din necesitatea și importanța colectării selective a deșeurilor de ambalaj și, mai ales, din impunerea cotelor de recilare selectivă – respectiv 50% până în 2020, deși, în prezent rata este de 6-7%.

Dar, nu în ultimul ci poate în primul rând, din dorința de a oferi cetățenilor un suport real de informare și educare cu privire la ecologie, colectare selectivă și sustenabilitate. Campania socială de conștientizare și informare, demarată în luna august 2016, își dorește să implice un număr cât mai mare de cetățeni, indiferent de vârstă, profesie, statut social sau situație financiară. Spunem asta pentru că am plecat de la premisa că spiritul civic, dorința de a trăi într-un mediu curat și sănătos sunt, de fapt, principii morale și obligații civice pe care fiecare persoană ar trebui să le dețină.

Să stai în fața calculatorului și să livrezi informația pe canale de comunicare online este facil. Dar să mergi pe teren, să intercaționezi cu o persoană face to face, să asculți probleme și să oferi soluții la acestea, nu este întocmai la fel de confortabil, dar, de cele mai multe ori s-a dovedit să aibă impactul dorit. Așadar, în Campania noastră, am ales și  această componentă, cu care am scos în lume proiectul înVerde.

Prima oprire a fost la Summer Well, în august, la Domeniile Știrbei. Lume mulă, căldură mare, și distracție pe măsură, moncher. Am pus la dispoziție, gratuit, infrastructura necesară colectării selective a deșeurilor de ambalaj. În urma acestei acțiuni de ecologizare, nesperat de multe persoane s-au responsabilizat și au aruncat deșeurile în punctele special amenajte de noi. Au fost colectate selectiv, estimativ, opt tone de deșeuri.

Așadar, motto-ul nostru: Distrați-vă sănătos! Protejați mediul! Colectați separat plasticul și deșeul menajer!  – a făcut să ne ofere  un start de campanie îmbucurător și încrezător.

summerwell-newvirgula

 

În luna septembrie, am primit invitația de a aduce proiectul înVerde la Festivalul Viața Verde. Cu miros de toamnă, cu flyere, filmulețe tematice despre ciclu de viață al deșeurilor, waste art și ecologie, dar și câteva ateliere de reutilizare creativă destinate exclusiv prichindeilor prezenți în parcul Izvor. Aproximativ 200 de persoane ne-au trecut pragul standului.

viata-verde

 

Începutul lunii octombrie ne-a găsit la cea de-a doua ediție a Festivalul Urban Fest (economie circulară urbană) organizat de Reprezentații Comisiei Europene de Mediu de la Bruxelles. Am avut oportunitatea să interacționăm cu peste 500 de persoane pe durata celor trei zile de desfășurare. Ocazie cu care am aflat situațiile și problemele cu care se confruntă cetățenii. Persoane care doresc să facă colectare selectivă acasă, însă nu găsesc puncte de colectare a deșeurilor de ambalaj în zona aferentă domiciliului, oameni care ne-au solicitat ajutorul de a ne implica în campanii de educație ecologică și în mediile lor profesionale (școli, grădinițe, spitale, hoteluri etc).

Mulțumim, Ana și Oana pentru ajutorul oferit în realizarea acestor minunății!

urban-fest

 

La My Fair Lady, suntem veterani, zilele trecute am participat, deja, la a doua ediție. Le-am pregătit invitaților un cat out simpatic numai bun de selfie și evantaie pentru doamne și domnițe.

myfairlady

 

Apoi am schimbat puțin registrul și ne-am gândit că sportul și ecologia pot merge mână-n mână. Am fost parteneri la prima Conferință de Marketing Sportiv, oraganizat de Adrenallina. Bun prilej de networking și speranța de a ne implica în cât mai multe acțiuni de asemenea fel.

P.S: mini-tomberoanele noastre au făcut senzație!

adrenallina

 

Sfârșitul anului ne va găsi prinși în aceeași campanie, schimbăm doar locațiile și oamenii cărora dorim să le povestim despre cum stă treaba cu deșeurile ăstea, domnule!

Fii Verde și Menține România Curată!

Cu bine,

Echipa APV,