Cum să protejăm mediul înconjurător.

Sursa foto: http://www.iflscience.com/

Am întocmit o listă cu câteva sfaturi simple și practice legate de protejarea mediului înconjurător și încurajarea conceptului de sustenabilitate.

1. Chiar dacă nu folosești computerul și îl lași pe standby mode, acesta tot consumă curent. Nu trebuie să îl închizi de fiecare dată când faci pauză, dar indicat ar fi ca măcar la sfârșitul zilei să îi dai shut down. Dacă folosești un desktop și te gândești să-ți iei un laptop,  ideea este foarte bună. Consumul dintre cele două face diferența,  pentru că un laptop poate folosi doar un sfert din electricitatea unui desktop computer.

2. Dacă țevile și robineții din casă necesită reparații, poți face asta simplu, prin aplicarea de bandă cu teflon și strângerea conexiunilor. Unele ar putea să necesite schimbarea de piese mai mari, așadar, este bine să-ți economisești banii pentru astfel de situații.

3. Dacă ești plecat pentru mai multe zile de la domiciliu, nu uita să oprești centrala termică, sau să o setezi la o temperatură mai mică.

4. Go LED: mai ales că prețul este accesibil pentru orice buzunar. Becurile LED folosesc o mică parte din electricitatea celor tradiționale și funcționează de aproape 10 ori mai mult. Recomandarea noastră este să evitați folosirea becurilor cu halogen, au un consum mărit chiar și față de becurile obișnuite – deși, recunoaștem, designul este unul atrăgător.

5. Plătește-ți facturile online și cere furnizorilor de diferite servicii să nu ți le mai trimită prin poștă, ci pe e-mail. De obicei, această opțiune există în setările contului de pe site-ul lor, așa că nu trebuie să faci un mare efort pentru a opta pentru facturi electronice.

6. Curăță în mod regulat echipamentele electrocasnice din casă pentru a le asigura o durată lungă de viață. Frigiderul, mașina de spălat rufe și cea de spălat vase vor fi mult mai eficiente dacă nu sunt pline de praf și depuneri de calcar sau alte substanțe.

7. Verifică regulat presiunea anvelopelor – te va ajuta să economisești și bani, dar și să protejezi mediul.

Sursa: https://smallerbutsmarter.com/2016/07/09/cheap-and-easy-ways-to-go-green/